Image
Image
Image 

 

 

 

                                Natuurbeleving

Delchevo ligt tegen de hellingen van het zuidelijke Piringebergte. Bergen en bossen, maar ook schitterende bloemrijke dalen, liggen in de onmiddellijke omgeving van het dorp. U kunt vanuit uw voordeur enkele prachtige foto22.jpguitgezette wandelingen maken van 2 tot 4 uren. Maar het loont  alleszins de moeite met een gids, voorzien van een lunchpakket, een dagwandeltocht te maken waarbij u de mooiste punten in de omgeving ziet. Een redelijke conditie en goede wandelschoenen zijn dan wel vereist. De eigenaar geeft u graag de nodige informatie.

Ook kunt u een dagtrip  in het hooggebergte maken,  via foto18b.jpgeen stoeltjeslift snel naar een hoogte van 2.100 meter, en dan verder in een Alpiene wereld. Werkelijk een belevenis! Ook een driedaagse huttentrektocht, van de hoogste Pirin-toppen terug naar Delchevo, is mogelijk. U trekt er zelf op uit, maar er kan ook een gids voor u geregeld worden.

 Een dagtrip naar de natuurfenomenen in de nabije Rhodopibergen is altijd geslaagd. U vindt er prachtige rotsformaties, grotten, watervallen, en door de rivier uitgeslepen waterpartijen, en er is geen bijzondere inspanning vereist, hoewel een redelijke conditie en geschikte wandelschoenen handig blijven. U trekt er zelf op uit, maar er kan ook een gids geregeld worden. 


foto21.jpgDegenen die meer geïnteresseerd zijn in de uitzonderlijke flora en fauna van de Pirin als overgangsgebied tussen de Mediterrane zone en de Centraaleuropese zone, komen op de wandelpaden in de omgeving van het dorp aan hun trekken.